Alfred Gockel Artprints

Jij houdt toch ook van moderne kunst?!

Youpri is de officiële én exclusieve Europese licentiehouder van de Alfred Gockel motieven!

Het materiaal van kunstenaar, Alfred Gockel, is exclusief beschikbaar gesteld voor onze producten. Deze zijn uniek vormgegeven met de Alfred Gockel Artprints. De werken van Gockel zijn kenmerkend eigenzinnig, modern en ‘one of a kind’.

De kunstenaar heeft zich door vele bekende namen laten inspireren, maar is bovenal ook zelf een zeer bekend kunstenaar zowel in Europa als daarbuiten.

Bijzonder artwork verdient een bijzonder plaats in jouw woonruimte.

Je kunt zijn kunst nu zelf ook dagelijks bewonderen bijvoorbeeld op een lampenkap, rolgordijn, deursticker, en zelfs een tafelsticker. Zorgvuldig samengesteld om jouw woonruimte artistiek en modern te verfraaien.

Dus kies je voor één van onze Alfred Gockel artprints dan haal je zeker iets heel bijzonders én speciaals in huis!

Biografie

Alfred Gockel is in 1952 vlakbij Münster (Duitsland) geboren. In zijn jonge jaren werkte hij als mijnbouwer en door deze ervaring gebruikte hij vaak zelfgemaakt teer in zijn acryl werken.

Hij studeerde en gaf les aan de Polytechnische Hogeschool in Münster, van 1983 tot aan 2006, ±130 miljoen door hem zelf gepubliceerde open uitgaven van zijn eigen artwork zijn verkocht aan (internationale) art & design galeries.

In 1990 kocht hij een zeefdruk machine en startte zijn collectie van abstracte, gelimiteerde originele zeefdrukken.

Van 2003 tot aan de dag van vandaag geeft Alfred Gockel kunstgeschiedenis en live schilder demonstraties op ondermeer cruiseschepen, kunst events en liefdadigheidsveilingen en evenementen met beroemdheden.

Wat kenmerkt Alfred Gockel’s stijl?

Vanaf 2008 hield Alfred zich voornamelijk bezig met o.a. etsen, houtsnijden, linoleum en lithografie. De hoge kwaliteit etsen van Alfred Gockel’s benaderen intussen het vakmanschap van zijn inspirators.

Nadat de vernislaag is aangebracht, schildert hij vaak ‘live’ grote canvasdoeken zodat de bezoekers exclusief aan het werk kunnen zien tijdens zijn creatieve proces. Het is geweldig om te zien hoe hij zijn publiek weet te inspireren met zijn zachte penseelstreken, soms zelfs met twee handen tegelijkertijd. Unieke penseelstreken van een helder kleurpalet kenmerkt zijn signatuur. Alfred schildert, zoals een muzikant, in een ‘flow’ van een zacht ritme. Zijn eigentijdse signatuur is te herkennen in al zijn werken.

Alfred heeft daarnaast ook enorme sculpturen vervaardigd van wel 11 x 3 x 7 meter, 8 hoeken die een helikopter ondersteunen langs de snelweg van de A1-A2 op een 18 meter heuvel. Nog 4 van zijn sculpturen zijn daarna langs snelwegen geplaatst.

Meer informatie over deze veelzijdige kunstenaar? Bezoek dan de website van Alfred GockelYour Content Goes Here